Artistul handmade Victoria Seimeanu pregătește o nouă expoziție, de data aceasta cu buchete și aranjamente florale din hârtie, dar și alte obiecte de podoabă. Creațiile sale necesită multă răbdare și mai ales imaginație și pasiune.
Din clipa în care a descoperit lumea florilor de hârtie, Victoria Seimeanu și-a dedicat tot timpul liber pentru a pune bazele unei noi expoziții, născută din pasiune și din dorința de a înfrumuseța o nuntă, un moment atât de special în viața oricui. Cunoscute foarte bine în străinătate, creațiile de acest fel au pătruns în piața din România în urmă cu câțiva ani. Victoria a experimentat de-a lungul anilor tot felul de lucruri, dar acum este pur și simplu fascinată de această lume a florilor de hârtie, care au o viață eternă. Pasiunea pentru desen, pictură o exprimă în cutiuțe din lemn și sticle, pictate manual, obiecte care se vor regăsi în expoziție.
Foarte meticuloasă și perfecționistă, de două luni muncește asiduu pentru a pune la punct această expoziție, pe care intenționează să o deschidă în luna octombrie, în Cetatea Severinului din Drobeta Turnu Severin. Este o muncă statică, de migală, dar rezultatul merită tot efortul. Din mâinile Victoriei ies fel de fel de flori: trandafiri, bujori, maci, margarete, frezii, lalele, narcise, zambile, magnolia, garoafe, ș.a.
Multă îndemânare și răbdare
Și-a perfecționat tehnica lucrând efectiv diverse obiecte, dar în fiecare floare, de la petale până la produsul final, se regăsește o parte din sufletul său. Pentru a face un trandafir, de exemplu, este nevoie de multă îndemânare şi răbdare. De exemplu, pentru a realiza un buchet de mireasă din flori de hartie a avut nevoie de aproximativ două săptămâni de efort dedicat, începând cu stabilirea cromaticii și tipologia florilor folosite, modelarea celor 800 de petale și, partea cea mai frumoasă, nașterea florilor care compun buchetul sau aranjamentul.
„Nu este o tehnică grea, pur și simplu se răsucește hârtia, se trage de ea, este o hârtie foarte tare, care își păstrează ținuta. În momentul în care ai întins-o și o aranjezi așa cum vrei, rămâne în poziția în care o pui tu și atunci creezi petalele cât mai aproape de realitate. Le prinzi, le lipești și creezi floarea întreaga”, spune Victoria.
Avantajul major este că au viață eternă și poți cuprinde într-un buchet flori care poate nu sunt în sezon. Poți avea, de exemplu, un buchet de lalele în luna noiembrie.
„Este un înlocuitor a celor care care au alergii la florile naturale și la parfumurile lor și atunci aleg varianta nemuritoare. Dar în primul rând se păstrează peste ani, îl ai în permanență ca amintire de la un eveniment special, așa cum este nunta”, spune artistul handmade.