Castelul Artelor găzduieşte ultima expoziţie colectivă din acest an, având în prim plan artişti consacraţi din municipiul de la Dunăre, dar și studenți la Arte Plastice. Vernisajul a avut loc miercuri, 20 decembrie, în prezenţa iubitorilor de artă din Drobeta Turnu Severin.
A devenit deja o tradiție ca în luna decembrie să aibă loc Salonul anual de artă vizuală din Drobeta Turnu Severin, cu lucrările unor binecunoscuți artiști severineni contemporani. Acest eveniment este o modalitate sărbătorească prin care Uniunea Artiștilor Plastici (UAP) – filiala Mehedinți se desparte de anul vechi și îl întâmpină cu bucurie și speranță pe cel nou, 2018.
„Suntem în fața expoziției intitulată <<Salonul anual de artă vizuală din Drobeta Turnu Severin>>, unde expun artiștii din orașul nostru, dar și invitați și colaboratori din țară. Pe lângă plasticienii consacrați expun și foști elevi ai Liceului de Arte I.Șt. Paulian, actualmente studenți sau chiar absolvenți ai unor facultăți de arte din țară. Este o expoziție reușită, zic eu, este o mare diversitate de tehnici, de abordări, de limbaje. Este o expoziție frumoasă într-un spațiu cald, frumos, deși restrâns ca și spațiu fizic”, spune Dan Cepeși, președintele UAP Mehedinți.
În cadrul expoziției sunt expuse lucrări de pictură, de sculptură, de grafică, gravură, arte texile, tapiserie, arte povera, instalații, semnate de Gheorghe Mosorescu, Dan Cepeși, Costel Vișan, Gabriel Radovici, Dorel Dinișoară, Constantin Plăvițu, Marin Diaconu, Maria Barbu, Andrei Coptil, Victor Gingiu, Ema Paraschiv, Teodor Negoiță, Natalia Boceanu, Vasile Burghină, Vasile Dănilă, Larisa Mindoiu, Doru Roșoga, Valentin Vasilescu, Sebi Ștefănescu, Silvia Sârbu, Vîlceanu Florin ș.a.
„Artiștii noștri plastici în fiecare an ne dăruiesc înainte de Crăciun un salon în care își etalează cele mai noi lucrări. Este o expoziție, așa cum ne așteptam, eterogenă din punct de vedere al stilurilor, al tehnicilor. Este o expoziție în care cei cunoscuți deja vin cu lucrări care justifică numele pe care îl au, dar apar și nume noi, unii chiar studenți, care vin să împrospăteze aerul vechii garde, dar în același timp și să ne demonstreze că acest fenomen este viu și că mereu în Turnu Severin vom avea expoziții frumoase și interesante”, este de părere Maria Bălăceanul, critic de artă.