Acasă > Știri > ISU Drobeta, la ceas de bilan

ISU Drobeta, la ceas de bilan

Joi, 25 ianuarie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „DROBETA” al Judeţului Mehedinţi şi-a evaluat activitatea pe anul 2017, în cadrul unei conferinţe, găzduită de Sala Virgil Ogăşanu din cadrul Palatului Culturii “Teodor Costescu”, municipiul Drobeta Turnu Severin.

Au fost prezenți doctor Raed Arafat, secretar de stat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, reprezentanţii autorităţilor judeţene şi locale, dar şi conducătorii instituţiilor reprezentate în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit raportului prezentat de inspectorul şef al ISU “Drobeta”, colonel Florentin Dragomir, în anul 2017, pompierii mehedinţeni au desfăşurat 6.256 de  misiuni, în medie câte 17 pe zi, dintre care 5.257 de intervenţii în situaţii de urgenţă – 3.518 intervenţii SMURD şi 1.739 intervenţii, diferenţa reprezentând-o alte misiuni şi acţiuni operative (recunoaşteri în teren), dar şi desfăşurarea a 42 de exerciţii cu forţe şi mijloace în teren.

Pe timpul efectuării misiunilor, au fost salvate: 55 de persoane: (49 adulţi şi 6 copii), bunuri în valoare de 92.995.320 lei şi 53 de animale, fiind asistate medical 3.521 de persoane, dintre care 3.199 adulţi şi 322 copii

Un element de noutate pentru anul 2017 a fost implicarea personalului subunităţilor de intervenţie în peste 125 de activităţi de informare şi educare preventivă a populaţiei în unităţile de învăţământ, desfăşurate pe timpul misiunilor de recunoaştere, unele dintre ele realizându-se împreună cu specialiştii Inspecţiei de Prevenire.Au fost emise 43 de avize şi 85 de autorizaţii de securitate la incendiu.

În anul 2017, s-au desfăşurat 740 de controale, constatându-se 3.393 de deficienţe. Dintre acestea 475 au fost înlăturate pe loc, 2.079 fiind sancţionate contravenţional. Au fost aplicate 341 de amenzi, în cuantum de 322.700 lei şi 1.738 de avertismente.

Totodată, a fost intensificată activitatea de informare preventivă în zonele vulnerabile din judeţ (comunităţi sărace sau izolate, ori expuse la riscuri naturale etc.) prin adaptarea mijloacelor de diseminare şi a mesajului în raport cu gradul de pregătire a persoanelor vizate, fiind efectuate 92 acţiuni de informare preventivă, altele decât cele desfăşurate pe timpul controalelor, materializate prin campanii desfăşurate cu ocazia sărbătoririi Zilei Protecţiei Civile, Ziua Pompierilor din România, Zilei de 13 – ”Ziua Informării Preventive”, Campaniilor naţionale ”RISC”, ”Nu tremur la cutremur” etc.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *