Acasă > Editorial > TURNU-SEVERIN, MUNICIPIUL CU ȘOMAJ RIDICAT ȘI ABUNDENȚĂ DE FESTIVALURI…

TURNU-SEVERIN, MUNICIPIUL CU ȘOMAJ RIDICAT ȘI ABUNDENȚĂ DE FESTIVALURI…

În urmă cu doi ani, când vechiul primar al municipiului nu mai candida la fotoliul pe care părea că se eternizase. M-am bucurat sincer că locul său era luat de un om tânăr, cu poftă de muncă (speram), nenărăvit la balcanicul ”para-ndărăt” levantin (speram), chiar dacă el provenea și făcea parte din cea mai sinistră formațiune politică din istoria bolșevismului-PSD. Speranțe deșarte! Nu fac acum o trecere în revistă a dezamăgirilor cumplite (o s-o fac la momentul potrivit, cu comparații clare între oferta electorală și realizări), nu voi face referire (încă) nici la celebrul dosar al ”Crizantemelor”, nici la plasarea pițipoancelor în posturi bine plătite, nici la multe altele, ci o să mă refer la o nouă găselniță de sifonarea a unor sume importante din bugetul local: organizarea de festivaluri, inclusiv din cele dedicate artei culinare, pe principiul „severineanul e prost și înghite orice e legat de umplerea mațului sau de muzica furajeră”… Foaie verde să fie și mititei, că-n rest e bine și la vară cald! Zis și făcut. Cu surle și trâmbițe, deci, a venit maistrul bucătar (Chef) Cătălin Scărlătescu, cu niște firme de șmecheri, s-a instalat pe spațiul pietonal de la Fântâna Arteziană, ba chiar pe dalele Fântânii și pe platoul acesteia s-au instalat mese, banchete și corturi ca la o chermeză ținută la Ghelmegioaia sau Pavăț, iar ”bucureștenii” veniți cu ifose, așa cum vedeți în imagine, au curățat, cu jet de apă (de unde, oare, cine plătește factura pentru apa respectivă!?) plitele murdare de ulei, alte unsori animale și vegetale, cărbune și altele asemenea, direct pe asfaltul care ne-a costat 25 de milioane de euro! Același spațiu, la ”Zilele Severinului”, a fost refuzat diverselor reprezentații artistice, pe motiv că… se deteriorează. Acum, deci, avem ”Festivalul Gustului Românesc”, unde atracțiile sunt respectivul bucătar (Chef), fructele de mare (sper că informația nu ne-a fost furnizată în bătaie de joc!) și cică celebrul burgher al și mai celebrului bucătar, tot un fel de produs românesc (neaoș, vine direct de la străbunii daci), pe care, dacă-l consumi riști să apuci și 35 de ani de viață, evident, nu neapărat sănătoși… Așadar, stimați severineni, faceți chetă (pensionarii dintr-un cargier pot consuma, în total, vreo 5 burgheri minune!) și, în pas de defilare, grăbiți-vă la festival, că nici nu știți ce pierdeți! Poate vă aud, la iarnă, că tremurați prin apartamente… Nu tremurați, stați liniștiți, că vă face Primăria Festivalul Piftiilor Fără Carne! Doar cu iluzii…

Marius Cilibia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *